Idén augusztus 6.-án 19. alkalommal rendezték meg a KEREKED Vitorlás Klub kétszemélyes előnyrendszerű túra versenyét a NOVOFER Kupát.

A széleskörű média megjelenés ellenére a várható erős szélnek is köszönhetően a prognosztizált versenyzői létszámnál kevesebben vállalkoztak a megpróbáltatásokra. Végül 39 hajóegység nevezett.

A meteorológiai előrejelzése most helytálló volt, az átlag szélsebesség a meghirdetett 10 órakor 20-25 csomós volt, a legnagyobb mért széllökések értéke elérte a 40 csomót is. A verseny vezetője ezért a rajt elhalasztása mellett döntött. Délután két órára a szél kissé mérséklődött, így 15 órakor elrajtoltak a hajók. A rövidebb pályát nem a szél ereje indokolta, hanem a déli oldalon kialakult igen erős hullámzás. A Csopak – Zamárdi – Káptalanfüred – Csopak távot és a hajók YS száma alapján kiszabott kiegyenlítő köröket igen gyorsan megtették a hajók. A verseny ugyan egymás ellene folyt, de elsősorban a széllel és a hullámokkal kellett küzdeniük a versenyzőknek. (Ezt a mellékelt felvételek is tanúsítják.)

A versenyt a Partiszél nevű 50-essel a Fináczy György, Toronyi András páros (Kereked Vitorlás Klub) nyerte. A vasárnapi eredményhirdetésen Fináczy György újabb bizonyságot tett sportszerű versenyzői életszemléletéről. A leggyorsabb hajó a Helikon volt, Andorka Rudolf és Balogh Erzsébet párossal, azonban egy elkövetett technikai hiba miatt a versenybírósággal történt egyeztetés után ők visszaléptek. Ennek ellenére Fináczy György a kategória győzelemmel és az abszolút győzelemmel járó dicsőséget, valamint az igen értékes díjakat átadta a Helikon csapatának.

A Kereked Vitorlás Klub néhány éve elhunyt alapító elnöke Bartha Ferenc (aki a 30-as cirkáló hajóosztályban vitorlázott élete utolsó szakaszában) augusztus 6.-án született, így az emlékére a leggyorsabb 30-as hajó különdíjban részesült. Ez a Fabula volt, Gecse Balázs és Papp Benedek párossal a fedélzetén.

A verseny vezetője (Jamrik Péter) és a Kereked rendezői gárdája kiváló versenyt rendezett, amelyet a szombat esti parti party is emlékezetessé tett. Ekkor ugyanis kiváló ír élőzene mellett – amelyet a Gobliners együttes szolgáltatott -, nyolcféle prémium whiskyt kóstolhatott meg a nagyérdemű.

Az eredménylista tartalmazza a kategóriánkénti és az abszolút értékelés szerinti sorrendet is.