ICOM IC-M23

 

 

 

 

 

 

  • VHF hajózási csatornák
  • Maximum 5W kimenő teljesítmény
  • ATIS kód küldése
  • Világ legkisebb és legkönnyebb úszó kézi hajórádiója*
  • AquaQuake vízeltávolító funkció
  • Vízbe esve fényjelzést ad
  • IPX7 szabvány szerinti vízálló kivitel

Az Icom világelső volt a vizen úszó VHF kézi hajórádiók megjelenésével. Mivel a gyártó kiemelkedően fontosnak tartja termékei folyamatos fejlesztését, így a következő lépcsőfokként a rádió fényjelzést ad ha vízbe esik, még akkor is ha a készülék ki van kapcsolva. Ezzel a fejlesztéssel szintén a konkurens gyártókat megelőzve, a maga nemében úttorő újítással kedveskedik a felhasználóknak.
További tulajdonságok:
A világ legkisebb és legkönnyebb 5 wattos VHF hajózási kézi rádiója. * (*2010 decemberi felmérés alapján.)
A tartozék 3,7V-os, 1590mAh-ás Li-ion akkumulátorral és töltővel a készülék akár 10 órás működést is lehetővé tesz tipikus használat mellett. (Tx: 5%; Rx:5%; Stand by:90%)
A tartozék Li-ion akkumulátor használata esetén a rádió nem süllyed el a vízben, hanem lebeg a víz tetején. Így egy esetleges véletlen baleset után nem kell a tenger fenekén keresnünk a rádiót.
Amennyiben a készülék vízbe esik, úgy fényjelzést ad még akkor is, ha esetleg a rádió egyébként kikapcsolt állapotban volt. Így akár éjszakai véletlen baleset esetén is könnyedén megtaláljuk az úszó, villogó rádiót a sötét vízben.
Az AquaQuake funkció lehetővé teszi a hangszóróba jutott víz eltávolítás úgy, hogy a készülék nagy hangerejű vibráló hangot gerjeszt.
Az előlapi 32 x 16 mm mérettel bíró LCD kijelző biztosítja a felhasználó számára a működéssel kapcsolatos visszajelzést.A kezelő felület az előlapon 9, a rádió oldalán pedig egy adásindító gombból áll.
Közvetlen “kedvenc” csatorna elérés a “FAV” gomb megnyomásával.
Kétszeres és háromszoros csatorna figyelés
4 lépcsős akkumulátor töltöttség kijelző
2 lépcsős energia takarékos üzemmód
Programozható csatornák
Automatikus csatorna figyelés funkció
Közvetlen hozzáférés a 16-os csatornához
Megfelel az IPX7 szabvány szerinti vízállóságnak. (1 méter mélység 30 percen át)