Három futammal megkezdődött a Dragon Európa-bajnokság Balatonfüreden
Balatonfüred, 2018. május 30. – Kedden három futammal megkezdődött a Dragon Eu-rópa-bajnokság Balatonfüreden. Ragyogó napsütésben, kellemes szélviszonyok között remek futamokat sikerült rendezni. Az összetett versenyben a magyar bajnokság nem-zetközi győztese, az orosz Dmitrij Szamohin vezet a monacói színekben induló német Jens Rathsack előtt. A legjobb magyar egység, Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás és Ve-zér Károly a kilencedik helyen áll.
A csapatokat gyenge északkeleti szél fogadta a reggeli kormányosértekezleten, de Bo-jan Gale főrendező úgy vélte, hogy mindenképpen érdemes megkísérelni a verseny-zést. Igaza is lett: a nap közepén az addig jobbára 5-7 csomós szél keletire fordult és 13-14 csomóig is erősödött.
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott a dán Jörgen Schönherr, aki korábban két másik hajóosztályban (repülő hollandi és 505) is nyert már világbajnokságot, hajóján egy másik dán kiválósággal, Theis Palmmal, aki nyolcszoros világbajnok. A futam meg-lepetése volt, hogy az amatőr (Corinthians) kategóriában a Tenke Péter vezette ma-gyar egység bizonyult a legjobbnak.
A második futam legjobbja Szamohin lett, aki nagyon jól alkalmazkodott a gyorsan változó balatoni szélviszonyokhoz. A harmadik futamra megélénkült és keletre fordult a szél, ám az orosz hajó így is megnyerte a futamot.
A titkon a legjobbak közé várt magyar hajó, a Kis-Szölgyémi Ferenc vezette egység egyre hatékonyabban vitorlázott, és jelenleg a kilencedik helyen áll. Az olimpiai és világbajnokokkal tűzdelt mezőnyben ez is kiváló eredmény, de mivel még öt futam hátravan, bármi megtörténhet.
A verseny szerdán újabb futamokkal folytatódik.

Eredmények itt:
https://drive.google.com/drive/folders/1YcsjTAEZA__Pgb2aIrTGLjFThR-Bt40c
További részletek folyamatosan az EB angol nyelvű website-ján és a Facebook-on.
A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehet-séges. Ezért a szervezők e helyütt is köszönetet mondanak a versenyt támogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregta-nya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungá-ria Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

További információk:

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu
Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary
e-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu

Náray Vilmos
elnök, Magyar Dragon Szövetség
tel.: +36 20 369 2126
e-mail: elnok@dragonclass.hu

 https://dragoneuropeans2018.hu/