Gazdasági jellemzők

A NOVOFER évről-évre növelte árbevételét és nyereségét, egészen 1991-ig, a részvénytársasággá átalakulás évéig. Itt némi megtorpanás következett be.

Ez egyrészt a rendszerváltással együtt járó új gazdasági-tulajdonosi struktúrák okán bekövetkező érdekeltségek változásával magyarázható, – hiszen ezzel az árbevétel és a nyereség is átcsoportosult – másrészt a rendszerváltás után, a makrogazdálkodás átalakítása rendkívül kedvezőtlenül hatott az innovációs területre.

A NOVOFER tevékenységében az új fejlődési pálya kialakítása miatt a hangsúly egyre erőteljesebben áttolódott az URH hálózatok tervezésére, kivitelezésére és karbantartására, valamint az utóbbi időben a rádióvezérlésű telemechanikai megoldások fejlesztésére, telepítésére. Ennek hatására a megtorpanás után újból egy konszolidált növekedés kezdődött, amely a mai napig is tart.

A NOVOFER Zrt, az alakulástól megszakítás nélkül nyereségesen zárta a gazdasági éveket. Ennek köszönhetően a cég műszakilag jelentősen fejlődött, vagyona növekedett.