Idén 47. alkalommal rajtol el Balatonon Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenye a KÉKSZALAG.

A hagyományokhoz híven, most is a NOVOFER biztosítja a kommunikációs rádiórendszert. Bűszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Balaton egyik leglátványosabb, legszebb eseményének.

A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj mezőnye légvonalban mintegy 155 kilométert telje­sít majd. A szervezők mintegy hatszáz hajót várnak, ami azt jelenti, hogy nagyjából háromezer vitorlázó teszi majd meg ezt a távot, köztük amatőr és profi csapatok egyaránt. A kiegészítő versenyekkel, vízi és parti eseményekkel együtt több mint egy hétig számtalan program várja a látogatókat Balatonfüreden.

„A Kékszalag a magyar vitorlázás legnagyobb ünnepe, amelyen a hagyományok és a legmodernebb technológia harmóniában élnek együtt” – mondta köszöntőjében dr. Kollár Lajos, a rendező Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. Miközben tradíció, hogy a versenyt 1934-es első kiírása óta mindig a holdtöltéhez legközelebb eső júliusi héten tartják, addig a legmodernebb technológiát a karbonszálas erősítésű anyagból készült, helyenként akár harminc csomós (közel hatvan kilométer óránként) sebes­ségre is képes vitorlások képviselik.

kekszalag_2016_02

A verseny előtti hétvége szombatján kerül sor a „bemelegítő” regattának is tekinthető GeneralCom Fehér Szalag – Classic Round versenyre, amelyet a legesélyesebb csapatok hajóik beállítására, sebességük felmérésére fognak használni. A kiváló balatoni vitorlázó, Izsák Szabolcs emlékére 18. alkalommal megrendezett regattán külön versenyt futnak a Balaton legpatinásabb, klasszikus vitorlásai: köztük a több mint ötven éven át a tókerülés időrekordját tartó Nemere II., a Balaton legidősebb, több mint száz éves hajója, a Kishamis és a legtöbb Kékszalagot nyert Tramontana.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés